Την ιστορία της Κρήτης με το ερυθρό Ρωμέικο υμνεί το Οινοποιείο Ανώσκελη
Συλλεκτικός ερυθρός οίνος που παράγεται σε 300 αριθμημένες φιάλες ετησίως από 100% σταφύλια της παραδοσιακής γηγενούς Κρητικής ποικιλίας Ρωμέικο. Στη διαδικασία της οινοποίησης εφαρμόζεταιη μέθοδος Sοlera, αναμειγνύοντας πέντε διαφορετικές εσοδείες, προκειμένου να αναδειχθούν οι αρμονικές γεύσεις της ποικιλίας σε χαμηλές ελεγχόμενες θερμοκρασίες ενώ η ωρίμανση γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί (14% vol.) με ώριμες τανίνες, κεχριμπαρένιο χρώμα με κόκκινες ανταύγειες, μέση οξύτητα και πλούσια δάκρυα στο ποτήρι αλλά και έντονα αρώματα από φρούτα όπως δαμάσκηνα, κυδώνια και καραμέλα ενώ στο τέλος αφήνει μακρά καπνιστή και πικάντικη επίγευση. Η δυνατότητα παλαίωσης του βραβευμένου στα Cretan Taste Awards 2021 οίνου είναι έως 10 έτη από την πρώτη σοδειά και προτείνεται θερμοκρα- σία σερβιρίσματος 15-18°C ενώ ταιριάζει με λιπαρά τυριά, γλυκόξινες σάλτσες και λαδερά.
Δείτε όλο το άρθρο εδώ: winetrails.gr