Εταιρικό Προφίλ

Η Αγροτική Εταιρεία Ανώσκελη ΑΕ ιδρύθηκε το 1983 από την οικογένεια Μαμιδάκη και πήρε το όνομά της από τη γενέτειρα τους, την Ανώσκελη ένα μικρό χωριό κοντά στα Χανιά Κρήτης. Το χωρίο στις μέρες μας φιλοξενεί τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου ενός σύγχρονου εργοστασίου ελαιολάδου και ενός “boutique” οινοποιείου καθώς και των ιδιόκτητων ελαιώνων επιφανείας 122.333 m2 με 2.888 ελαιόδεντρα και αμπελώων επιφανείας17.000 m2. Η εταιρεία κατέχει πιστοποιητικά ISO 9001 and ISO 22000 και λειτουργεί υπό τα αυστηρά Ελληνικά και Ευρωπαϊκή στάνταρντ.

Το εργοστάσιο ελαιολάδου εκτείνεται σε έκταση άνω των 400 m2 και συμπεριλαμβάνει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης, εγκαταστάσεις τυποποίησης και ειδικές αποθήκες με μεταλλικές ανοξείδωτες δεξαμενές συνολικής αποθηκευτικής χωρητικότητας 1000 τόνων.

Το οινοποιείο στεγάζεται σε έκταση 600 m2 και συμπεριλαμβάνει σύγχρονες εγκαταστάσεις τυποποίησης, καθώς και ένα κελάρι με συνολική αποθηκευτική χωρητικότητα 35.000 lt και 30 γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Παραδοσιακά η Ανώσκελη ΑΕ παράγει συσκευάζει και εμπορεύεται υπό το εμπορικό σήμα “ΑΝΩΣΚΕΛΗ” έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από την ψυχρή έκθλιψη ελιών της ποικιλίας “Κορωνέικη”.Και τα δύο προϊόντα φέρουν την ένδειξη Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) «Κολυμβάρι» και λαμβάνουν κάθε χρόνο πολλαπλές διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Από το 2011 η ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Ε. παράγει, εμφιαλώνει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας κρασί υπό τα εμπορικά όνοματα.

  • "ANΩ ΠΛΑΓΙΑ" πολυποικιλιακά κρασιά (ξηρός λευκός, ερυθρός ξηρός και ξηρός ροζέ) των Ελληνικών (Βιδιανό, Βιλάνα& Ασύρτικο) και Γαλλικών (Syrah, Grenanche Rouge & Cabernet Sauvignon) ποικιλιών.
  • "ΑΝΩΦΕΡΕΙΑ" μονοποικιλιακά κρασιά (ερυθρός ξηρός, λευκός ξηρός, ημίγλυκος ερυθρός και ημίγλυκος λευκός) των ελληνικών (βηλάνα) και γαλλικών (cabernet sauvignon) ποικιλιών

Η εταιρεία διαρκώς πειραματίζεται με νέες γεύσεις σε μια προσπάθεια να o αναδείξει τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το Κρητικό έδαφος της Ανώσκελης και των τριγύρω περιοχών.

Μην ξεχνώντας το παραδοσιακό απόσταγμα της Κρήτης την γνωστή τσικουδιά η εταιρεία εισήγαγε στην αγορά την premium τσικουδιά υπό τον εμπορικό τίτλο ΑΝΩ ΚΑΤΩ και την τσικουδιά ΑΝΩΣΚΕΛΗ.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι επισκέψιμες και ανοιχτές στο κοινό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Προσφέρονται ξεναγήσεις με έμπειρους εξειδικευμένους ξεναγούς προσδίδοντας στον επισκέπτη την εμπειρία «από πρώτο χέρι» να γνωρίσει της διαδικασία παραγωγής του κρασιού και του ελαιολάδου. Η πρόσφατα κατασκευασμένη αίθουσα γευσιγνωσίας και έκθεσης δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν όλα τα προϊόντα ενώ παράλληλα φιλοξενούνται εκθέσεις και λοιπά πολιτιστικά δρώμενα.