Ντάκος

Ντάκος
Υλικά: 
  • 4 παξιμάδια κριθαρένια (είναι στρογγυλά)
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 1/4 κιλ. μυζήθρα ξυνή
  • αλάτι
  • λάδι
  • ρίγανη
Εκτέλεση: 

Βρέχουμε τα παξιμάδια ελάχιστα, με νερό. Βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κάθε παξιμάδι, ή παραπάνω αν μας αρέσει. Τρίβουμε τη φρέσκια τομάτα και τη βάζουμε πάνω στα παξιμάδια. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη και τη φρέσκια μυζήθρα πάνω από την τομάτα και ο ντάκος μας είναι έτοιμος.